Obrador - Krampus Creps
Obrador artesanal de crepes
Obrador, crepes artesanas
15766
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15766,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Obrador artesanal

Galettes

Partim de les galettes bretones, aquelles crêpes salades fetes de blat ( sense gluten) sarraí ( farina de fajol), i cuinades en unes planxes especials, els bil.ligs, que permeten desenvolupar una tècnica per a la elaboració de bases de farina fines i lleugeres.I a partir d´aqui investiguem els “farcits” mes adients, tots ells cuinats i elaborats amb temps, a la maner tradicional.

I en el farciment es a on esplaiem la nostra creativitat, buscant formules i combinacions d’allò mes saboroses i originals, utilitzant recursos de cuina d’ arreu del mon. ¡Per sorpredre els teus sentits!

A mes de les galettes de la carta tenim cada dia una galettes del dia molt sugerent. Mira en l’apartat de la web i animat a descobrir les.

Farina

Per a fer les galettes o crepes salades utilitzem farina de blat sarraí (farina de fajol), importada directament de la Bretanya francesa , i que ha estat molta en un moli tradicional.

L’alt contingut en vitamines del grup B y alta quantitat de ferro son bons aliats contra l’anemia.

Ens ajuda amb el colesterol i malalties cardiovasculars donat que te bona quantitat d’acid oleic, lineleic, palmitic i linolenic.

El blat sarraí (farina de fajol) és un cereal d´origen asiàtic , que és molt ric en proteïna (10% – 13%), fàcil de digerir. Conte molts aminoàcids, sobretot Lisina (aminoàcid que normalment no es troba en la proteïna vegetal) i altres aminoacids essencials (arginina, metionina, treonina y valina), també nombrosos minerals.

Per això es diu que es el rei de la proteïna per als vegetarians.

Nutrició

Información nutricional de el Trigo sarraceno o Alforfón (por 100 g.)

 

Massa

Per fer la massa de les crepes salades fem una combinacio de farina de blat sarrai ,ou aigua,sal i sidra, en base a una recepta que ens va donar l’ avia d’ un amic nostre de Cap Si Jun, un petit poblet de la bretanya.

La barreja es fa a ma, amb uns moviments especials per tal que quedi ben oxigenada I lleugera. Cada mestre crepier te la seva recepta secreta.

Les nostres galletes es caracteritzan per ser molt fines, cruixents I torradetes, aixi no enfarfega la farina I es digereix molt be. La proporcio del farciment es molt important per tal que es respecti l equilibri de gust del plat I la galette.

 

Crepes

Les fem amb farina blanca. Per a les persones celíaques us fem la crepe dels postres també amb blat sarraí.

Sidra

Beguda típica per a acompanyar les galettes. Nosaltres importem directament de Bretanya dos tipus de sidra, una semiseca i l’ altra brut. Totes dues de poca graduació alcohòlica ( 4 y 6,5 %) i amb un intens sabor a poma. Us animen a que la tasteu.